Poulet Purée
U restoranima Poulet Purée je bitan kvalitet koji nalaze kod MEIKO
Raoult već godinama upotrebljava mašine za pranje sudova marke MEIKO, a ukupno ih je instalirano već više od 150 i vrlo je zadovoljan njihovim kvalitetom.
Ovaj Poulet Purée je nov restoran u Parizu. Ima mesta za 400 gostiju i specijalizovan je na jela sa piletinom i pireom od krompira. Fabrice Raoult je prethodno u Francuskoj osnovao lanac La Pataterie koji broji 300 restorana, a sada želi da izgradi novi lanac.
Ovaj Poulet Purée se nalazi na ostrvcu Segin u kvartu Bulonj-Bijankur. Samo pilići sa oznakom kvaliteta „Label Rouge” su dovoljno dobri za ovaj restoran.
Ovi pilići rastu polako i uzgajaju se na tradicionalan način pod otvorenim nebom. Žive dvostruko duže od pilića iz konvencionalnog uzgoja i ukusniji su. Pilići se hrane žitaricama, bez genetski modifikovane stočne hrane ili mlečnih proizvoda. Svako pile nosi ime uzgajivača na prstenu pričvršćenom na nozi, čime se potrošačima garantuje mogućnost identifikacije proizvođača.
Raoult već godinama upotrebljava tehniku za profesionalne kuhinje marke MEIKO, ukupno je instalirano već više od 150 mašina za pranje sudova, i vrlo je zadovoljan njihovim kvalitetom. U Poulet Purée je sad stigla još i mašina za pranje čaša M-iClean UM sa modulom GiO i mašina za pranje sudova sa podiznom haubom DV 80.2.
„Sve ima svoj ukus i sve ima svoju cenu. Kvalitet je neprocenjiv, jer vlasnik restorana može da bude bez brige i siguran da će dnevni posao da se obavi bez smetnji.”, kaže Raoult.
Raoultova opsesija je kvalitet – bez obzira da li se radilo o namirnicama, usluzi, opremi kuhinje ili bara – no on isto tako pazi i na potrošnju vode i energije. Baš u toj oblasti je već osetio znatna poboljšanja zahvaljujući inteligentnom upravljanju sistemom energije u novoj mašini za pranje čaša M-iClean.
Važnu ulogu pri donošenju odluke igrali su i servis za korisnike i izvrsna tehnička kompetentnost MEIKO-vih tehničara.
Modul GiO svojim čašama za vino daje blistavi sjaj, jer Poulet Purée nudi i veliki izbor vina. Raoult zato dobro pazi da čaše blistaju i budu bez fleka i da ih više ne treba polirati, čime se podjednako smanjuje i lom čaša i troškovi za personal.