Mi-Q transportna mašina za pranje posuđa u Cilertalu: spust 1. klase za posuđe
U restoranu Mountain View upotrebljeno posuđe kreće na put dug 100 m
Ako gost plati više od 50 evra za devnu kartu u skijaškoj regiji, ta cena mora da se opravda uslugom. Hajnc Šulc je to shvatio. Njegova grupa je jedna od najvećih privatnih vlasnika skijališta u Austriji – i jedna od najuspešnijih. Porodično preduzeće iz Cilertala ne dovodi u planine samo ljude i zadovoljstvo – uspeva mu i savršeno stapanje arhitekture, prirode, života i turizma.
Na koji način to može da uspe, pokazuje nam Hajnc Šulc sa svojom grupom, između ostalih u planinskom restoranu Mountain View (skijaška regija Hohcilertal) ili u skijalištu Špieljoh/Figen – dva od ukupno pet skijališta njegove kompanije. Ova porodična kompanija dokazuje da je srećna i uspešna i u brojnim drugim hotelima i gastronomskim objektima sa ravno 1000 zaposlenih.
Burgeri, paste, pice ili tradicionalna jela iz Cilertala: Ako u njima uživate, na primer, u restoranu Montain View, nalazite se u najatraktivnijem i najmodernijem mestu za obedovanje u austrijskim Alpima. U Albergo restoranu je Šulc grupa otiša i korak više: Ovde se obeduje na najvišoj tački skijaške regije. Svim preduzećima Šulc grupe jedno je zajedničko: stremljenje ka najvišem stepenu kvaliteta za gosta. „U tu svrhu smo proteklih godina napravili značajne investicije“, priča Hajnc Šulc koji je imao priliku da iskusi da napore njegove porodice i njihovih saradnika „gosti veoma dobro prihvataju“.
Kao recept za uspeh identifikovao je mešavinu napete arhitekture i planinskog sveta. Međutim, Hajnc Šulc ne želi ni trunčicu napetosti kada je u pitanju kvalitet. Kao ni kod svojih poslovnih partnera. Iz tog razloga se odlučio za MEIKO kada je opremao kuhinje u restoranima Moutain View i Albergo: 100 metara nevidljive transportne tehnologije se provlači kroz restoran Mountain View. Kao čarobnim štapićem začarano nestaje upotrebljeno posuđe, pouzdano, tiho i sigurno. Sve izgleda sređeno, nigde se ne vide upotrebljeni tanjiri ili ostataci hrane. Samoprogramirajuće upravljanje obezbeđuje da u slučaju eventualnog zastoja na transportnoj traci odmah može da se lokalizuje greška.
„Tokom planiranja vodili smo računa o dovoljnim pristupima transportnoj tehnologiji, tako da za vreme rada osoblja gost nikada ne mora da se uznemirava“, objašnjava Manfred Fauler. On je nadležan za prodaju MEIKO uređaja u Tirolu i radio je na planiranju zajedno sa odgovornima u Šulc grupi. Na zadovoljstvo šefa: „Tehnika pranja je važna karika kada se radi o pitanju čistoće. Posuđe mora da bude apsolutno čisto, a gost ne želi da bude uznemiravan upotrebljenim tanjirima i čašama. Veoma uspešno smo sproveli povezivanje zahtevne arhitekture naše kuće sa najmodernijom tehnologijom pranja posuđa kompanije MEIKO. MEIKO kompanija je ispunila standarde koje smo i sebi postavili u pogledu želje da usrećimo naše goste", kaže Hajnc Šulc.
Pored posuđa, na transportnim trakama se nalazi i prazna ambalaža. Više od deset kilograma teži gajba sa praznim flašama. Tehnika sa četiri okvira kompanije MEIKO obezbeđuje vanstandardno rešenje za savršeno upravljanje praznom ambalažom.
U prostoru za pranje centralne kuhinje na srednjem spratu trospratnog objekta na Špieljohu pere se i posuđe iz manjih restorana sa prvog sprata. Do M-iQtransportne mašine za pranje kompanije MEIKO dospeva uz pomoć lifta na transpotnim kolicima, a uskoro će se im se pridružiti i posuđe sa trećeg sprata. Tu upravo nastaje prostor za događaje. Ipak je Šulc grupa sada sinonim za superlative u austrijskom zimskom sportu, a prema njegovim rečima, Hajnc Šulc je uspeo vodeći se sasvim jednostavnom devizom: „Kvalitet mora da bude veći od cene“. I zbog toga je MEIKO postala njegov partner.